Lepjük meg szeretteinket egy ellenállhatatlan répatortával. Egyre többen belátják, hogy a finom és egészséges répát nem csupán a hétvégi levesbe tehetjük, hanem mennyi édességet is készíthetünk belőle. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult.
Hozzávalók:
2,5 dl olaj
25 dkg porcukor
3 tojás
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
kis szódabikarbóna
csipet só
1,5 tk. fahéj
15 dkg darabolt dió
25 dkg répa
Elkészítés:
1. Az olajat és a cukrot összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és homogénné keverjük a masszát.
3. Közepes fokozaton kb. 30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.
Tetszés szerint bevonatot is tehetünk a tetejére:
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
5 dkg vaj
ízlés szerint porcukor
citromlé
A mascarponét alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a vajat és cukorral és citromlével ízesítjük.
Marcipánmasszából formált répákkal díszíthetjük!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: