Ünnepek és hétköznapok

Így készül a kedvenc (húsvéti) répartortánk

repatorta

Lepjük meg szeretteinket egy ellenállhatatlan répatortával. Egyre többen belátják, hogy a finom és egészséges répát nem csupán a hétvégi levesbe tehetjük, hanem mennyi édességet is készíthetünk belőle. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult.

Hozzávalók:
2,5 dl olaj
25 dkg porcukor
3 tojás
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
kis szódabikarbóna
csipet só
1,5 tk. fahéj
15 dkg darabolt dió
25 dkg répa

Elkészítés:

1. Az olajat és a cukrot összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és homogénné keverjük a masszát.

3. Közepes fokozaton kb. 30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.

Tetszés szerint bevonatot is tehetünk a tetejére:

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
5 dkg vaj
ízlés szerint porcukor
citromlé

A mascarponét alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a vajat és cukorral és citromlével ízesítjük.

Marcipánmasszából formált répákkal díszíthetjük!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!