Így készül a kedvenc (húsvéti) répartortánk

Lepjük meg szeretteinket egy ellenállhatatlan répatortával. Egyre többen belátják, hogy a finom és egészséges répát nem csupán a hétvégi levesbe tehetjük, hanem mennyi édességet is készíthetünk belőle. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult.

Hozzávalók:

2,5 dl olaj

25 dkg porcukor

3 tojás

20 dkg liszt

1 cs. sütőpor

kis szódabikarbóna

csipet só

1,5 tk. fahéj

15 dkg darabolt dió

25 dkg répa

Elkészítés:

1. Az olajat és a cukrot összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és homogénné keverjük a masszát.

3. Közepes fokozaton kb. 30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.

Tetszés szerint bevonatot is tehetünk a tetejére:

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone

5 dkg vaj

ízlés szerint porcukor

citromlé

A mascarponét alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a vajat és cukorral és citromlével ízesítjük.

Marcipánmasszából formált répákkal díszíthetjük!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »